Koleksioni JW Anderson

Moda është një vallëzim krijues midis dizajnit praktik dhe të menduarit konceptual.

Suksesi vjen kur ‘vallja’ është aq magjepsëse e njerëzit nuk mund të shikojnë larg.

Jonathan Anderson e kupton këtë mirë dhe si rezultat, ai ka shijuar vlerësime të larta nga kritikët ndër vite. Duke vepruar si kreu dy markave – shtëpisë spanjolle Loeëe dhe etiketës së tij me qendër në Londër Jw Anderson – projektuesi irlandez ka përcaktuar ndjekjet e tij krijuese përmes bashkëpunimit dhe kurimit.

“Unë jam një mundësues. Unë jam në një pozicion të privilegjuar për të ndriçuar atë që bëjnë njerëzit e tjerë”, thotë ai për rolin e tij si drejtor krijues gjatë një interviste në selinë e JW Anderson në Londër.

Duke zbuluar koleksionin më të fundit të JW Anderson pa një shfaqje tradicionale të pistës, për shkak të pandemisë në vazhdim, ai në vend të kësaj dërgoi mysafirë të ardhshëm një broshurë interaktive që përmban fotografi të modeleve në pamje të ndryshme të reja që mund të priten dhe të luhen me të. Ishte dinak, me pak fije dhe një kujtesë që moda në fund të fundit ka të bëjë me bërjen e gjërave.

Anderson është një koleksionist i objekteve dhe është i apasionuar për të mbështetur zanatçinjtë dhe prodhuesit përmes ekspozitave dhe iniciativave si Loewe Craft Prize.

Ai është gjithashtu një krijues që lëviz për fat të mirë midis ndikimeve të mëdha dhe të rrjedhës së sipërme, me referenca që fluturojnë dhe zhyten midis historisë së artit dhe kulturës pop.

Por, përkundër sferës së tij gjithnjë në rritje të ndikimit krijues, Anderson nuk e ka humbur vëmendjen e filozofisë në qendër të hartës së tij mendore: se “krijimi është ai që është i rëndësishëm,  marka vjen e dyta”.

Duke reflektuar në kohën që ka kaluar që nga shkurti ai shton, “Shpresoj të jemi bërë më të përulur, në të vërtetë duam të dëgjojmë historitë e zanatçinjve.”

FOTO GALERI
1/11

Top Channel