Ekonomia e Kinës vazhdon rimëkëmbjen nga pandemia

19/10/2020 08:51

Ekonomia e Kinës vazhdon rimëkëmbjen nga pandemia e sëmundjes COVID-19, tregojnë shifrat e Byrosë Kombëtare të Statistikave.

Sipas tyre, ekonomia e dytë më e madhe në botë u rrit për 4.9% midis korrikut dhe shtatorit, krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit të kaluar.

Megjithatë, shifra është më e ulët se 5.2%, që pritej nga ekonomistët.

Në tre muajt e parë të këtij viti, ekonomia e Kinës u tkurr për 6.8%, për shkak të mbylljes së fabrikave, si pasojë e pandemisë.

Kjo ishte hera e parë që tkurrej qëkur filloi regjistrimi i shifrave tremujore në vitin 1992.

Zëdhënësja e Byrosë Kombëtare të Statistikave, Liu Aihua, paralajmëroi se rritja mbetet ende e ngadalshme.

“Ekonomia është ende në proces të rimëkëmbjes. Disa ose shumica e treguesve nuk janë kthyer në nivelin normal të rritjes”, tha ajo.

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka parashikuar rritje të ekonomisë së Kinës për 1.9% në vitin 2020 – shifër kjo e përafërt me parashikimin e Bankës Qendrore të Kinës prej 2%.

Top Channel