Kosova do t’i japë presidenti amerikan Donald Trump nderimin më të lartë për rolin e tij në arritjen e marrëveshjes së normalizimit të marrëdhënieve ekonomike me Serbinë.

Kreu i shtetit të Kosovës Hashim Thaçi, në një letër të cilën e ka parë agjencia e lajmeve Reuters, e informon shefin e Shtëpisë së Bardhë se do të marrë Medaljen e Urdhrit të Lirisë. Dy ndihmës të  Trumpit, këshilltari i Sigurisë Kombëtare, Robert O’Brien dhe Richard Grenell, i dërguari i Presidentit për bisedimet Kosovë-Serbi do të marrin Medaljen Presidenciale të Meritave.

Në letër, Thaçi i shpreh presidentit amerikan mirënjohjen e thellë “për kontributin personal në ndërmjetësimin e marrëveshjes”, dhe i bën ftesë që të vizitojë Kosovën. Si pjesë e një marrëveshjeje të arritur në fillim të këtij muaji, Kosova dhe Serbia ranë dakord të punojnë për lidhjet ekonomike, ndërkohë që normalizimi politik është lënë për një periudhë të mëvonshme.

Top Channel