Kam kaluar sfida mbijetese në emigrim dhe tani që kam mundësi dua të ndihmoj njerëz në nevojë

25/07/2020 20:00

Julian Skënderaj u largua në moshën 18 vjeçare nga Shqipëria drejt Greqisë.

Gjatë punës në Santorini njohu një familje Daneze të cilët e ndihmuan të zhvendosej në Danimarkë. Qëndroi shumë pak ditë tek kjo familje, dhe më pasi nisi të kërkojë punë dhe kaloi shumë vështirësi, duke u ushqyer me tollona, duke pritur nërradhë të gjata për një vend strehim.

Sakrificat e tij kanë qenë tepër të mëdha dhe disa herë është përballur me situata të pazakonta. Sot ai është baba i tre fëmijëve, dhe prej disa vitesh ka nisur një fushatë për të ndihmuar familje dhe njerëz në nevojë. Janë të shumta rastet që ai ka dërguar ndihma, dhe që vazhdon ti ndihmojë. Nismës së tij i janë bashkuar edhe dy vajzat e tij adoleshente.

Autore e Diaspora : Ledja Liku

Top Channel