Tërheqja u njoftua për shkak të një problemi në sistemin me të cilin prodhuesi suedez ka qenë i njohur në industrinë e automjeteve për më shumë se gjashtë dekada.

Volvo ka njoftuar se do të thërrasë pronarët e më shumë se 2.18 milionë automjeteve për shërbim të urgjencës, të gjitha për shkak të një gabimi të mundshëm në ndërtimin e rripit të sigurimit.Megjithate, asnje i lenduar nuk eshte raportuar nder vite per shkak te ketij gabimi te konstatuar.

Siç thuhet, është përcaktuar se mund të ndodhë që kabllo çeliku brenda sistemit të rripit të dobësohet me kalimin e kohës për shkak të konsumit, gjë që zvogëlon efikasitetin në ndalimin e trupit të pasagjerit në rast aksidenti, transmeton KosovaPress.

E veçanta e kësaj tërheqjeje është se Volvo, në vitin 1959 ishte i pari që futi një rrip sigurimi me tre pika në pajisjet standarde.

Kryesisht janë përfshirë modele të vjetra, përfshirë gjeneratën e parë të SUV-it popullor XC60. Lista përfshin gjithashtu S60, S60L, S60 Cross Country, V60, V70, XC70, S80 dhe S80L, dhe këto janë modele të prodhuara nga 2006 deri në 2019.

Mbi 400,000 makina të tërhequra janë në Suedi, e ndjekur nga Shtetet e Bashkuara me rreth 300,000, Kina me 245,000 dhe Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar me 178,000 dhe 169,000 njësi, përkatësisht. Me fjalë të tjera, Volvo nuk ka pasur një tërheqje të madhe në historinë e tij 93-vjeçare.

Pronarët e automjeteve të diskutueshme do të njoftohen në korrik, me qëllim që ta çojnë makinën e tyre në një qendër të autorizuar të shërbimit Volvo. Kosovapress

Top Channel