Studimi: Meshkujt që i kanë më të gjatë gishtërinjtë e unazës, rrezikojnë më pak nga koronavirusi!

26/05/2020 11:05

Burrat me gishtërinj më të gjatë të unazës janë më pak të rrezikuar të vdesin nga Covid 19, thotë një studim i fundit.

Sipas ekspertëve, meshkujt e ekspozuar më shumë ndaj testosteronit në mitër kanë tendencën e gishtave më të gjatë të unazës, dhe pikërisht ky hormone është ai që mund të prodhojë më shumë përbërësin ACE2 që ndihmon trupin të luftojë virusin.

Shkencëtarët që studiuan 200,000 persona në 41 vende zbuluan se niveli i vdekshmërisë së meshkujve ishte më i lartë në vendet ku burrat kishin gishtërinj më të shkurtër. Profesor John Manning nga Universiteti Swansea tha se kjo mund t’i “një avantazh biologjik” vendeve si Australia, Zelanda e Re, Austria dhe kombet e Azisë Lindore, ku meshkujt i kanë më të gjatë gishtërinjtë e unazës.

Burrat në Angli dhe Uells, të cilët priren të kenë gishtërinj më të shkurtër, përbëjnë 56 përqind të të gjitha vdekjeve, thotë the Sun. Manning shpjegoi se nivelet e larta të ACE2 krijojnë rezistencë ndaj virusit, dhe personat që kanë të tilla përqendrime, e kalojnë sipas tij, sëmundjen me simptoma të buta.

Top Channel