E thotë shkenca: Të nisësh punën para orës 10 është si një torturë e vërtetë!

13/05/2020 11:54

Nëse nuk ndjeheni gati të zgjoheni herët, ka një arsye!

Vetëm 7 ditë me më pak se 6 orë gjumë në një natë mund të çojnë në mbi 700 ndryshime në mënyrën e funksionimit të gjeneve tona, sipas Universitetit të Surrey.

Për të mos përmendur ndikimin e tij në performancën tonë, kujtesën, përqendrimin dhe pasojat që mund të paraqesin, duke përfshirë zemërimin, impulsivitetin, shtimin e peshës, presionin e lartë të gjakut dhe rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

FOTO GALERI
1/5
Trupat dhe kuletat tona do të na falënderojnë për fillimin e punës pas orës 10 të mëngjesit. Sipas hulumtimeve të bëra nga Dr. Paul Kelley në Universitetin e Oksfordit, fillimi i punës ose shkollës pas orës 10 të mëngjesit mund të jetë ndryshimi thelbësor që u duhen organeve tona. Rivendosja me orët e brendshme të trupit tonë mund të na kursejë jo vetëm energjinë dhe qelizat nervore, por edhe qindra apo edhe mijëra dollarë që përfundojmë t'i shpenzojmë për vizitat në spital.

Top Channel