Futbollistëve i’u ulet vlera/ Humbja në të gjitha ligat evropiane shkon në 9 miliardë euro

31/03/2020 15:46

Sipas CIES që merret me studimin e futbollit në aspektin teknik por edhe atë ekonomik, pandemia koronavirus që ka përfshirë botën dhe paralizuar të gjitha fushat e jetës së bashku me sportin do të sjellë një humbje të vlerës së futbollistëve në merkaton e transferimeve.

Një humbje të vlerës së futbollistëve në merkaton e transferimeve me 28% në 5 ligat më të rëndësishme evropiane që e ka konvertuar në shifra dhe do të jetë një humbje rreth 9 miliardë euro. Por si konvertohen këto shifra dhe si është gjendja në merkaton aktuale në Superligën shqiptare?

Ndërkohë, se çfarë thonë përfaqësuesit e sindikatës së futbollistëve rreth kësaj situate, për më tepër ndiqni kronikën e përgatitur nga gazetari ynë Endi Tufa.

Top Channel