Me qëllim të parandalimit të përhapjes së koronavirusit, Ministria e Shëndetësisë e Kosovës ka marrë të premten vendim për disa masa specifike për institucionet shëndetësore.

Përmes një komunikate për media bëhet e ditur se ajo i ka urdhëruar institucionet publike stomatologjike në Kosovë që të punojnë vetëm në raste urgjente.

Me masat e reja urdhërohen të ndërpresin punën edhe institucionet private spitalore që ofrojnë shërbime për rehabilitim fizikal dhe klimatik dhe shërbime të terapisë fizikale me rehabilitim (Banja e Kllokotit, Nëna Naile dhe Onix Spa).

“Urdhërohen menjëherë të ndërpresin punën të gjitha institucionet shëndetësore private jashtëspitalore në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës, si ambulancat stomatologjike, ambulancat e terapisë fizikale dhe ambulancat specialistike të mjekësisë fizikale”, thuhet po ashtu në njoftim.

Kosova ka aktualisht 22 persona të infektuar me koronavirus.

Qeveria e Kosovës ka shpallur gjendje emergjente për shëndetin publik.

Top Channel