Spitali kinez publikon manualin e trajtimit të COVID-19 në disa gjuhë

18/03/2020 16:34

Një program i quajtur Global MediXchange për luftën kundër epidemisë globale të COVID-19 (GMÇ) është publikuar nga spitali universitar i Zhejiang dhe fondacioni i Jack Ma Foundation, Alibaba.

“Për të fituar betejën e pashpëtueshme kundër COVID-19, ne duhet të punojmë së bashku dhe të ndajmë eksperiencat,” thuhet në faqen e internetit.

“Ky manual i hartuar nga Spitali Univarsitar i Zhejiang përshkruan mënyrat sesi organizatat mund të minimozojnë efektin e masave për kontrollin e epidemisë.

Aty diskutohen arsyet pse spitalet dhe institucionet shëndetësore duhet të kenë qendra komande për strategjitë e emergjencave, metodat e trajtimit të të sëmurëve në gjendje të rëndë, mbështetjen e vendimmarrjes dhe praktikat më të mira për menaxhimin e infektimeve”.

Megjithse umri i pacientëve në Kinë është i madh, spitali nëfjalë ka arritur rekordin e tre zerove, pra zero infektimeve të stafit, zero keqdiagnostikime, dhe zero vdekjeve për pacientët e konfirmuar .

Autoritetet britanike kanë kontaktuar tashmë mespitalin si fhe një platformë shkëmbimesh mjekësor eështë nisur në faqen zyrtare Jack Ma Foundation dhe DingTalk platform.

Top Channel