Qeveria e Suedisë këshilloi që të gjitha shkollat e mesme dhe universitetet të mbyllen nga e mërkura, ndërsa kërkoi nga mësimdhënësit të aranzhojnë mësime online.

Ky veprim vjen si masë kundër përhapjes së koronavirusit.

Shkollat fillore nuk do të mbyllen ende, por kryeministri Stefan Lofven tha se do ta vëzhgojë situatën.

Suedia nuk ka marrë ende vendim për të mbyllur baret dhe restorantet siç kanë bërë disa vende të tjera të Evropës.

Aktualisht, Suedia ka mbi 1,120 njerëz të prekur me koronavirus.

Top Channel