Kryetari i bashkisë së Majamit në SHBA është infektuar me koronavirusin e ri, katër ditë pasi ka pasur kontakt me një zyrtar të qeverisë braziliane, i cili ka qenë i infektuar.

Kryetari, Francis Suarez, kërkoi që ata që kishin rënë në kontakt me të të ndërmarrin masa parandaluese.

Kryetari i bashkisë është një nga shumë politikanë amerikanë, përfshirë presidentin, Donald Trump, dhe republikanin Rick Scott, të cilët ishin në kontakt me presidentin brazilian, Jair Bolsonaro dhe stafin e tij, gjatë një udhëtimi në Florida, javën e kaluar.

Në takim ka qenë edhe zytari brazilian i infektuar me koronavirusin e ri.

Presidenti i Brazilit, është testuar por ka dalur negativ për virusin.

Presidenti amerikan, Donald Trump deri tani ka rezistuar për të bërë një testim, duke thënë se nuk ka simptoma dhe ndjehet mirë.

Top Channel