Mossad ndihmon Danimarkën të shkatërrojë celulën prej 20 terroristësh

14/12/2019 20:40

Agjencia e Inteligjencës izraelite, Mossad, ishte pas përpjekjeve të suksesshme të Danimarkës, për të kapur një celulë prej 20 terroristësh që planifikonin një valë të gjerë sulmesh, raportoi kanali televiziv izraelit, Channel 12.

Agjencia e Inteligjencës izraelite, Mossad, ishte pas përpjekjeve të suksesshme të Danimarkës për të kapur një qelizë prej 20 terroristësh që planifikonin një valë të gjerë sulmesh, raportoi kanali televiziv izraelit, Channel 12, raporton “The Jerusalem Post”.

Sipas raportit, zyrtarët danez të sigurimit arrestuan terroristët dhe gjithashtu sekuestruan një sërë armësh.

Ndiq “Izraeli Sot” në Facebook dhe Twitter dhe  Grupin Izraeli dhe Shqiptaret

Në korrik, Drejtori i Mossad, Yossi Cohen, vuri në dukje se agjencia e tij ka prishur një numër të madh sulmesh terroriste, veçanërisht mbi avionët, nëpër botë.

Në qershor, Kryeministri Benjamin Netanyahu i tha një konference në Tel Aviv se Izraeli kishte përdorur aftësitë e tij të inteligjencës kibernetike për të shkatërruar rreth 50 sulme terroriste të ISIS në dhjetëra vende të botës.

Ndërsa Izraeli më parë kishte bërë të ditur se kishte siguruar inteligjencën për të prishur një komplot të ISIS për të bombarduar një fluturim të Emirateve të Bashkuara të kompanisë “Etihad Airways” nga Sidnei në Abu Dhabi, Netanyahu zbuloi se informacioni inteligjent që prishi çështjen ishte marrë me mjete kibernetike.

Ai tha se ndërsa ai nuk mund të jepte specifika, audienca mund të “shumohonte me rreth 50” komplotin terrorist të linjës ajrore të Sidneit, dhe ky do të ishte numri i komploteve terroriste në të gjithë botën (kryesisht nga ISIS) që Izraeli ka ndihmuar për të parandaluar falë cyber-it të saj fuqitë e inteligjencës.

“Avioni nga Sidnei në Abu Dhabi nuk do të rrëmbehej, por të shpërthent në mes të udhëtimit ajror,” tha ai. “Ne kemi përdorur mjetet tona në internet për të zbuluar se ISIS do ta bënte këtë, dhe kështu kemi njoftuar policinë australiane. Dhe ata e ndaluan atë përpara se të mund të ndodhte.

“Ky incident i veçantë për të cilin mund të flas, sepse u bë i ditur në media,” tha Netanyahu. “Nëse e shumëzoni atë me 50, do t’ju japë një ide për kontributin që Izraeli ka dhënë për të parandaluar operacionet e mëdha terroriste, veçanërisht nga ISIS, në dhjetëra vende. Shumica e këtyre rasteve janë prishur për shkak të operacioneve tona të sibersigurisë në internet.”

Cohen është në gjysmë të rrugës së tij në detyrën e Drejtorit të Mossad, të cilën ai e filloi në fillim të 2013 dhe ka arritur një reputacion si një udhëheqës i fuqishëm dhe i guximshëm, i gatshëm të marrë rreziqe për të marrë inteligjencë me vlera të larta dhe duke sjellë përfitime për aleatët izraelitë.

Top Channel