Shumë banorë të Kubës janë detyruar të përdorin kuaj dhe qe për të punuar tokat bujqësore, për të udhëtuar e për të transportuar, për shkak të bllokimit që i kanë bërë SHBA-të naftës në vend.

Qeveria ka përdorur karroca të tërhequra nga kafshë për të mbledhur plehrat, në mënyrë që të kursejë naftën e çmuar.

Në Shtator, ishulli i izoluar kishte vetëm 30% të naftës që i nevojitej në total.

Rreth 100 larg kryeqytetit, fermerët përdorin qetë për të punuar tokën dhe kuajt për të transportuar njerëz dhe mallra.

Edhe numri i kafshëve që përdoren për punë në Kubë nuk është i mjaftueshëm, edhe përdorin rreth 200 mijë të tilla.

FOTO GALERI
1/12

Top Channel