Të besosh në dashuri me shikim të parë duhet të kesh pasur një të tillë. Ka shumë filma dhe histori që bazohen në dashuri me shikim të parë, por realiteti është pak më ndryshe.

Romeo dhe Zhulieta u dashuruan me shikim të parë. Edhe filmi romantik “Titanic” tregoi magjinë e dashurisë me shikim të parë, kur Jack pa për herë të parë Rose

Mirëpo, e vërteta e dashurisë me shikim të parë nuk është diçka e jashtëzakonshme.

Mund të shpjegohet me shkencë dhe të besosh në dashuri me shikim të parë, mund të ketë një ndikim negativ social.

Arsyet se pse i zbuloni më poshtë:

Truri ynë lëshon një kimikat që na bën të duam më shumë

Ekziston një tjetër hormon që na bën të fiksohemi me një person special

Dashuria shkon përtej pamjes fizike

Dashuria me shikim të parë është thjesht epsh

Dashuria me shikim të parë ndodh me njerëz të bukur

Një studim mbi dashurinë me shikim të parë ka treguar se njerëzit që vlerësohen më lart në shkallën e tërheqjes kanë 9 herë më shumë të ngjarë të bëjnë të tjerët të ndjehen sikur janë të dashuruar bazuar në atë që shohin.

Top Channel