General Motors (GM) tërheq 638,000 SUV dhe pick-up në SHBA për shkak të një dështimi të mundshëm të sensorit të shpejtësisë së gomave, i cili mund të shkaktojë frenim aksidental, tha kompania sot.

Tërheqja vlen për modelet Chevrolet suburban, Tahoe dhe Yukon 2015-2020 , si dhe automjete individuale të Chevrolet Silverado 1500 dhe GMC Sierra 1500, të prodhuara nga 2014 në 2018.

GM tha që një mosfunksionim i sensorit mund të rezultojë në veprim të paqëllimshëm të sistemit të shtytjes dhe të shkaktojë frenim të paqëllimshëm, raporton Reuters.

Kjo mund të bëjë që automjeti të kthehet papritur në njërën anë, duke rritur rrezikun e një përplasjeje, tha ndërmarrja.

Ata gjithashtu deklaruan se nuk ishin informuar se kishte pasur përplasje me problemin, por se ata kishin pranuar rreth 150 ankesa për frenim të paqëllimtë ose lëvizje anësore të automjetit

Top Channel