Në gjysmën e parë të vitit 2019, numri i burrave tejkaloi numrin e grave për herë të parë në historinë 160-vjeçare të statistikave të popullsisë në Slloveni, sipas Byrosë së Statistikave të këtij vendi.

Në numrin e përgjithshëm të popullsisë së Sllovenisë, përfshirë të huajt, të regjistruar në 1 korrik të këtij viti, ishin 1,045.835 burra dhe 1.043.475 gra, raporton agjencia sllovene e lajmeve STA.

Kjo është kryesisht për shkak të rritjes së numrit të të huajve për 10,000 në gjysmën e parë të vitit dhe numrit të shtetasve sllovenë me 1.600.

Kjo do të thotë që popullsia në Slloveni u rrit me 8,400 në janar-qershor, tha Zyra e Statistikave.

Ende ka më shumë gra sesa burra kur bëhet fjalë vetëm për shtetasit sllovenë, pjesa e të cilave është 51.2 për qind, ndërsa gratë në mesin e të huajve që banojnë në Slloveni janë vetëm 33.7 për qind.

Në mes të vitit, të huajt përbënin 7.1 për qind të popullsisë së përgjithshme të Sllovenisë

Top Channel