Muaji tetor është muaji i sensibilizimit ndaj kancerit të gjirit, kësaj patologjie tumorale që është nga më të shpeshtat që prekin gratë në ditët e sotme. Kanceri i gjirit është në 90% të rasteve i shërueshëm nëse diagnostikohet në fazën e hershme dhe për këtë arsye ka mjaft rëndësi sensibilizimi i popullatës dhe njohja e egzaminimeve diagnostikuese rutinore.

Si është situata reale statistikore në vendin tonë? Sa të ndërgjegjësuar jemi mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm dhe sa rëndesi ka echo dhe mamografia? Si kryhet vetëegzaminimi rutinor i gjirit dhe cilat janë alternativat e fundit të trajtimit?

Gjithçka në Hipokrati, sonte ora 18:00 në Top Channel!

Top Channel