Institucionet e sigurisë në Kosovë po heshtin karshi informacioneve të dala nga Shërbimi Inteligjent i Shqipërisë, se kosovarët kishin bërë plan djegien e objektit të Parlamentit të Shqipërisë, më datë 8 qershor, kur edhe po zhvillohej protesta e opozitës.

Top Channel ka adresuar qysh të mërkurën kërkesë për konfirmimin e këtyre informacione në agjencinë homologe, Agjencinë Kosovare të Inteligjencës si dhe në Policinë e Kosovës, megjithëkëtë nuk janë përgjigjur. Në informacionin e dhënë nga agjentët e infiltruar brenda strukturave organizative të protestave thuhej se një grup paramilitar i ardhur nga Kosova apo trevat e tjera etnike shqiptare të përbërë nga njerëz me formim ushtarak, kishin për mision djegien e Kuvendit.

Por, si e vlerësojnë monitoruesit e sigurisë në Kosovë, rrjedhjen e informacioneve nga institucioni më i lartë i sigurisë, SHISH?

Miftaraj thotë se grupet paramilitare në një shoqëri demokratike nuk e kanë vendin, andaj zbardhja e rastit është më se e nevojshme.

Shoqëria civile vlerëson se krejt këto informacione do të duhej të mbeteshin të pathëna për publikun, dhe presidenti, Ilir Meta raportimin para Komisionit Hetimor ta bënte me dyer të mbyllura.

Top Channel