Idajet Bedini tentoi të arratisej në vitin 1988 nga kufiri verior i Shqipërisë. Gjatë tentativës për arratisje vëllai i tij mbeti i plagosur, ndërsa shoku i tij  u qëllua për vdekje nga Policia Kufitare Shqiptare.

Disa ditë përpara gjyqit, ai bashkë me vëllain e plagosur u arratisën drejt shtetit Grek, nga malet.

Shteti Grek pas verifikimit i dha statusin e emigrantit politik, dhe në fillim të viteve 90’ ai zgjodhi Shtetet e Bashkuara për të emigruar bashkë me vëllain.

Top Channel