Rrjeti social “Facebook” ka lançuar projektin më të ri “Libra”, ku kripto-monedhat do të përdoren për blerjet online si dhe marrje-dërgim parash.

Këtë mëngjes, “Facebook” lançoi se projekti i ri i quajtur “Libra”, do të jetë në bashkëpunim me një sërë kompanish teknologjike duke përfshirë këtu dhe “Facebook” së bashku me kompanitë e ndryshme si Visa dhe Mastercard.

Libra është e përafërt me “bitcoin” dhe “Ethereum” dhe ka të njëjtat pronësi anonimiteti dhe të njëjtin mbështetje në lidhje me kontratat dhe aplikacionet private.

Në teori është gjithçka në rregull me kripto-monedhat, madje në një mënyrë më të shpejtë dhe më të gjerë.

Disa ekspertë bëjnë me dije se kripto-monedhat të krijuara nga “Facebook” në bashkëpunim me “Libra” do të përdoren për të “spiunuar” ato që do të blihen, merren apo dërgohen në internet.

Top Channel