Përgjimet e publikuara sot nga ‘Bild’, me materiale nga dosjet 184 dhe 339 të Prokurorisë së Krimeve të Rënda në Shqipëri, tregojnë për presionet që u janë bërë mësuesve dhe drejtuesve të shkollave në qarkun e Dibrës.

Dy përgjimet e mëposhtme i përkasin Drini Gjeçit, drejtor i Arsimit në Dibër, i cili me urdhër të ish-deputetit Pjerin Ndreu, u bën presion mësuesve për të deklaruar haptas votën për Partinë Socialiste.

  Damian Gjiknuri në përgjimet e ‘Bild’: Do të sjellë disa tipa problematikë

  Edhe Pjerin Ndreu në përgjime: Drejtori i shkollës të deklarojë votën për PS, ose të gjejë vrimë ku të futet

  Përgjimet e reja të “Bild”, publikohet telefonata e kryeministrit Rama

Përgjimi 12

Drejtori i shkollës: Alo, mirëmëngjes drejtor.

Drini Gjeci: Mirë, ku je ti?

Drejtori i Shkollës: Jam këtu, në radhë tek qendra e votimit.

Drini Gjeci: E ke marrë gjithë familje me vete?

Drejtori i Shkollës: Të shtëpisë? Jo ata nuk janë tu ardh me votu tani, ma vonë. Do shkoj t’i marr më vonë.

Drini Gjeci: Në ç’a qendre voton ti?

Drejtori i Shkollës: Këtu në Zallreç.

Drini Gjeci: Zallreç? Dëgjo, se kam informacione jo të mira andej unë. Sot vota jote një dhe e familjes dy do deklarohet haptas. Nuk ke deklaruar votë haptas sot bashkë me familjen, shko dhe gjej punë tjetër.

Drejtori i shkollës: Drejtor, mos e vri mendjen për atë punë fare. Më dëgjon. Janë llafe njerëzit, mos e vri mendjen për atë punë fare.

Drini Gjeci: Ore, do deklarohet haptas, haptas! Kur them haptas, haptas.

Drejtori i shkollës: Po mo e vrit mendjen fare. Pa merak, pa merak.

Drini Gjeci: Bëje haptas me gjithë familjen.

Drejtori i shkollës: Pa merak, pa merak, pa merak. Në rregull

Përgjimi 13

Drini Gjeçi: Alo. Lavdrim Murati?

Lavdrim Murati: Po.

Drini Gjeçi: Drejtori i Arsimit të flet.

Lavdrim Murati: Urdhëro.

Drini Gjeçi: A ke votuar?

Lavdrim Murati: Jo, akoma.

Drini Gjeçi: Po pse more Lavdrim nuk ke votuar akoma?

Lavdrim Murati: Nuk kam votuar se të lirohet një herë radha.

Drini Gjeçi: Çfarë radhe?

Lavdrim Murati: Radha or ti.

Drini Gjeçi: Lavdrim të mos kemi llafe, votat i dua haptas atje. Mos të kemi llafe më.

Lavdrim Murati:  Ç’a flet o drejtor?

Drini Gjeçi: Mos të pres më tej. Vota sa ke, t’i dua. Pesë vota sa ke.

Lavdrim Murati:  Më vjen keq. Të paskan sinjalizuar gabim.

Drini Gjeçi: Këtë llaf po të them. Ti e di vetë.

Lavdrim Murati: Në rregull.

Top Channel