Këto janë imazhet e rralla të shekullit të 19-të që tregojnë “shpërthime” famëkeqe femrash që sunduan Perëndimin e Egër.

Këto femra tregojnë “zonjat e reputacionit të sëmurë” të cilat, përjetuan një shkallë më të lartë të lirisë shoqërore dhe ekonomike.

Zgjerimi në perëndim i kolonëve në Shtetet e Bashkuara gjatë shekullit të 19-të krijoi një racë të re të shkelësve të ligjit në kufirin pak të populluar të vendit.

Shumë gra pasi hoqën dorë nga tradita u kthyen më të afta për të drejtuar bizneset dhe tokën e tyre nëse dëshironin.

Një prej femrave të asaj kohe, Pearl Hart, u bë e njohur pas kryerjes së një prej plaçkitjeve në Amerikë, organizoi grabitje pas mbylljes së njërës prej minierave.

Ishte femra e parë që grabiti një stallë por prapë mbijetoi, duke nxitur interesin e gazetarëve, të cilët erdhën për ta fotografuar dhe intervistuar atë.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel