Para se të përfundojë një vepër arti, artisti shpesh ndryshon detajet. Ndodh me shkrimtarët, skulptorët dhe madje piktorët. Por, ndërsa projektet janë lehtësisht të lexueshme për një roman, ne pothuajse gjithmonë dimë vetëm një version përfundimtar të një pikture.

Por ajo që është e fshehur nën shtresat e pikturës së një vepre arti mbetet e pazbuluar për masën? Ndonjëherë në pikturë ndodhen elementë krejtësisht të huaj, që ne nuk kemi dijeni pasi ato janë korrigjuar apo ndryshuar tëresisht gjatë rrugës,

Në çdo rast zbulimi i ndryshimeve që autori bëri gjatë punës së tij e bën punën e tij edhe më interesante.

Në një studim të punës në punë, ne ju prezantojmë 9 piktura të famshme që fshehin një imazh të ndryshëm nga finali. Zbulojini ato me ne.

FOTO GALERI
2/6
Dama me Nuselalën nga Leonardo da Vinçi- Shkencëtari francez Pascal Cotte zbuloi se piktura e famshme e Leonardo da Vinçit, zonja me një nuselale, fillimisht nuk tregonte gjurmë të kafshës. Artisti e shtoi këtë deja vetëm më vonë dhe ekspertët nuk kanë përgjigje se pse. Disa teori përpiqen ta shpjegojnë këtë ndryshim. Një teori thotë se piktura tregon dashamirësinë e Dukës së Milanos dhe vula e tij ishte pikërisht nuselala. Teoria e dytë është se ndoshta vajza ishte shtatzënë dhe kafsha që mbulonte barkun ishte një simbol i pastërtisë. Dhe teoria e tretë thotë se ndoshta vajza ishte shumë autoritare dhe e kontrollonte Dukën. Disa njerëz madje besojnë se nuk është një nuselale që është përshkruar në pikturë, por një breshkë e bardhë.

Top Channel