Diaspora si Burim për Mbrojtjen dhe Zhvillimin e Qendrave Kulturore më pak të Njohura në Shqipëri ka sjellë në Shqipëri mbi 20 Arkitektë dhe Studiues të rinj nga Diaspora Shqiptare në Itali, shumica nga Departamenti i Arkitekturës të Universitetit të Firences në Itali.

Ata do të fillojnë së shpejti punën e tyre kërkimore për të vlerësuar dhe nxjerrë në pah disa prej qendrave kulturore ende pak të njohura të Shqipërisë me synimin që ato të shndërrohen në bërthama të zhvillimit territorial.

Top Channel