Një veteran kinez i cili humbi të dyja këmbët për shkak të një sëmundjeje, ka mbjellë më shumë se 17,000 pemë në 19 vjet në mal.

Ma Sanxiao, 70 vjeç, ka krijuar një pyll të harlisur nga e para, duke përdorur një lopatë, një shat dhe vullnetin e tij të hekurt. Ai filloi të mbillte pemë në vitin 2000 si një mënyrë për të paguar borxhet, por tani e konsideron atë një mënyrë për të shlyer shoqërinë.

Kinezi u tha gazetarëve vendas: ‘Edhe pse nuk kam këmbë dhe energjia ime është e kufizuar, për aq kohë sa  unë jetoj, do të merrem me mbjelljen e pemëve. Që prej vitit 2000, Ma ka filluar të mbjellë pemë për të paguar borxhet e grumbulluara për trajtimin e sëmundjes.

FOTO GALERI
3/3

Top Channel