Të arrestuarit fundjavën e kaluar dolën para Gjykatës tek Krimet e Rënda, nën masa të forta sigurie. Grupi i trafikantëve të drogës nga Shijaku pjesë të rrjetit kishte edhe të afërm të Klement Balilit. Pjesë e arrestimeve ishin edhe dy ish deputetë socialistë, Arben Çuko dhe Arben Ndoka për të cilët gjykata refuzoi ndarjen e dosjes sepse ata janë kryer vepra penale bashkëlidhur me anëtarët e bandës së drogës.

Me nisjen e seancës ku verifikohen kushtet e masave te shpallura më herët në mungesë, dy avokatet mbrojtës të ish-drejtorit të përgjithshëm të burgjeve Arben Çuko dhe Arben Ndoka kërkuan secili veçimin e çështjes së klientëve të tyre. Argumenti i mbrojtjes për rastin e ish-deputetit socialist ishte se Arben Ndoka dhe të bashkë dyshuarit me të për tjetërsimin e tokave shtetërore në Lezhë dyshohen për vepra që nuk janë kompetencë e Gjykatës së Krimeve të Rënda.

Bëhet fjalë për vepra të shpërdorimit të detyrës së ish-zyrtarëve të hipotekave sikurse dyshohet Xhevi Ndoka, të noterëve dhe punonjësve të ZRRPP që kanë ndihmuar familjen Ndoka të përfitojë tokë shtetërore përmes skemës së akt dhurimeve fiktive dhe tjetërsimin e truajve nga tokë shtetërore plazh dhe pyll në toke arë. Këto vepra tha avokati nuk janë kompetence e Krimeve të Rënda, por e Gjykatës së Lezhës.

Gjithashtu edhe avokati i ish-drejtorit të burgjeve Arben Çuko kërkoi veçimin përsa kohë ish-zyrtari dyshohet të ketë kryer korrupsion. Por gjykata e rrëzoi kërkesën sepse gjyqtari Bib Ndreca mendon se të 33 të dyshuarit që gjendeshin në sallë kanë kryer vepra që janë të bashkëlidhura me anëtarë të grupit “Avdylaj”

Në rolin e gjetësit të drogës që bashkëpunon me grupin e Shijakut është edhe kushëriri i Klement Balilit, shtetasi Abedin Kuçi i cili shfaqet në përgjime duke marrë porosi, i cili mesa duket përveç lidhjeve të gjakut me baronin e drogës Balilaj, shfaqet në tentative për të trafikuar drogë edhe në Greqi. Prokurorët thanë se ushtarët e Abedin Kuçit janë arrestuar në kohë të ndryshme.

Gjatë seancës nuk kanë munguar edhe momentet e paparashikuara siç i ndodhi Vlash Gazullit, 74 vjeç, i cili humbi ndjenjat.

Top Channel