Rrjeti Sirian për të Drejtat e Njeriut, bëri të ditur se në 54 masakra, 40 prej të cilave të realizuara nga regjimi Asadit muajin e kaluar, kanë humbur jetën 783 civilë, gjysma e të cilëve gra dhe fëmijë,

Në raport theksohet se muajin e kaluar kanë humbur jetën 783 civilë, në 54 masakra të kryera nga regjimi i Asadit, Rusia, organizata terroriste YPG/PKK dhe palët e tjera, prej të cilëve 198 fëmijë dhe 138 gra.

Sipas raportit, forcat e regjimit muajin e kaluar në Siri kanë kryer gjithsej 40 masakra, prej të cilave 39 në Gutën Lindore.

Më tej në raport thuhet se në masakrat e regjimit kanë humbur jetën gjithsej 620 civilë, prej të cilëve 142 fëmijë dhe 105 gra, ndërsa forcat ruse të cilat i japin mbështetje ajrore regjimit, kanë vrarë 78 civilë prej të cilëve 41 fëmijë, 14 gra

Top Channel