Forumi për Terrorizmin dhe Sigurinë Kibernetike

01/02/2017 00:00

Në Komitetin e Sigurisë u zhvillua Forumi i Dytë për Terrorizmin dhe Sigurinë Kibernetike, me iniciativë të Senatorit Jim Inhofe dhe ish-ministrit të Mbrojtjes, Fatmir Mediu.

Në këtë takim morën pjesë Senatori Mike Rounds, Senatori Mike Perdue, Kongresmeni John Ratcliffe, Kongresmeni Robert Aderholt si dhe James Carafano, një nga njerëzit kryesorë për sigurinë në ekipin e tranzicionit të Presidentit Trump.
Pjesë e këtij forumi ishin përfaqësues nga pothuaj gjithë vendet e Ballkanit, anëtarë të Bundenstagut, Parlamentit Evropian dhe Austrisë.

Në këtë takim të drejtuar nga Senatori Inhofe dhe Mediu, në emër të Shqipërisë foli ish-kryeministri Pandeli Majko, ndërkohë që një tjetër i ftuar nga Shqipëria ishte edhe deputeti Astrit Veliaj.

Mediu parashtroi në fillim të takimit situatën e vështirë në Ballkan, provokimet dhe tensionet etnike, ndërhyrjen ruse, pretendimin e saj për të ndërtuar një aleancë ushtarake në Ballkan për t’ju kundërvënë zgjerimit të NATO-s.

Situata në vendet e Ballkanit është shqetësuese, përveç problemit të “luftëtarëve të huaj” dhe kthimit të tyre, situata e krimit të organizuar, kultivimit dhe trafikut të drogës e bën problemin më prezent dhe shqetësues.

Të gjithë folësit theksuan nevojën e bashkëpunimit rajonal dhe luftën e përbashkët kundër terrorizmit dhe njohjen dhe marjen e masave kundër “Cyber threat”.

Senatorët dhe kongresmenët, si dhe zoti Carafano shprehën gatishmërinë për bashkëpunimin konkret dhe angazhimin e administrates Trump në këtë marrëdhënie.‎

Top Channel