BE vs Google, këtë herë për Androidin

20/04/2016 00:00

Google vihet edhe njëherë tjetër në qendër të akuzave nga Bashkimi Europian për shkelje të ligjeve të konkurrencës në vendet e Unionit.

Padia lidhet me sistemet Android, ku Komisioni Europian akuzoi formalisht gjigantin amerikan të teknologjisë për vendosje kushtesh të padrejta për kompanitë që përdorin këtë sistem të sajin.

Në raporti e Komisionit njihet rëndësia që ka Android për konsumatorët, por kërkohet më shumë transparencë dhe rregulla të njëjta nga ana e Google për të gjitha kompanitë që shfrytëzojnë apo duan të shfrytëzojnë këtë sistem.

Zv.presidenti i Google, Kent Ëalker pranoi se ka një akuzë formale të ngritur nga BE kundër kompanisë.

“Android është një sistem i hapur, i rëndësishëm dhe i hapur për risi. Ne jemi duke punuar me Komisionin Europian për ta përmirësuar këtë”, deklaroi ai.

Bashkimi Europian ka ligje të ashpra sa i takon konkurrencës. Kjo është hera e dytë që Google përballet me Unionit për shkelje të këtyre ligjeve. Në herën e parë gjiganti amerikan i teknologjisë gjobit për rregullat diskriminuese, sipas BE-së, të aplikuara në motorin e tij të kërkimit. Edhe Microsoft është përballur me të njëjtat akuza dhe masa nga BE.

Top Channel