“Oscar”, 9 kandidatët për “filmin më të mirë të huaj”

18/12/2015 00:00

Akademia e Çmimeve “Oscar” ka shpallur këtë të premte titujt e 9 filmave që kanë kaluar me sukses përzgjedhjen e fundit sa i përket garës për “filmin më të mirë të huaj”. Megjithatë, mes tyre nuk është përfshirë “Mos ji i keq”, film i producentit Valerio Mastrandrea, që ishte edhe kandidatura e vetme që mund të përfaqësonte Italinë në këtë garë.

Për fazën finale të statujës “Oscar” për “filmin më të mirë në gjuhën origjinale” janë përzgjedhur këto 9 kandidatura:
 
1. “The Brand New Testament” (Belgjikë) nga Jaco Van Dormael;
2. “Embrace the Serpent” (Kolumbi) nga Ciro Guerra;
3. “A War” (Danimarkë) nga Tobias Lindholm;
4. “The Fencer” (Finlandë) nga Klaus Haro;
5. “Mustang” (Francë) nga Deniz Gamze Erguven;
6. “Labyrinth of Lies” (Gjermani) nga Giulio Ricciarelli;
7. “Son of Saul” (Hungari) nga Laszlo Nemes;
8. “Viva” (Irlandë) nga Paddy Breathnach, dhe
9 “Theeb” (Jordani) nga Naju Abu Nowar.

Top Channel