Opozita, aksion simbolik përpara zyrave të KEDS-it

16/04/2015 00:00

Anëtarë të partive opozitare të Kosovës organizuan këtë të enjte një aksion simbolik para ndërtesës së kompanisë për furnizim me energji elektrike, KEDS.

“Orët dixhitale – Hajni qytetarëve” është mbishkrimi, që aktivistët kanë vendosur para hyrjes kryesore të kompanisë KEDS, duke iu referuar matësve të energjisë, që KEDS ka instaluar në shtëpitë e qytetarëve.

Hysni Fejza, përfaqësues i Nismës për Kosovën, ka thënë se ky aktivitet është vazhdim i aktiviteteve të mëparshme të realizuara te Gjykata Kushtetuese dhe te Radio Televizioni i Kosovës.

Fejza tha se, Koorporata private KEDS, përmes Zyrës së Rregullatorit të Energjisë dhe rrjetit kriminal të pushtetit ka arritur të manipulojë dhe shtrenjtojë tarifat e energjisë eklektike, ashtu siç do kjo koorporatë.

Ai shtoi se institucionet përgjegjëse po heshtin para kësaj vjedhjeje.

Fejza ka ftuar qytetarët, që të marrin pjesë në protestën e paralajmëruar për të shtunën, të organizuar nga tri partitë opozitare, ku në mesin e arsyeve për protesta – sipas partive – është edhe problemi i energjisë elektrike.

Top Channel