Projekti TAP, Gjiknuri në Zvicër

12/11/2014 00:00

Ministri i Energjitikës, Damian Gjiknuri ishte në Zvicër me ftesë të homologes Doris Leuthard, ku takoi përfaqësues të lartë të konsorciumit TAP.

Në takim ministri kërkoi p?rfshirjen e sip?rmarrjeve shqiptare n? punimet e infrastruktur?s civile n? territorin e Shqip?ris?, mund?sin? e lidhjes s? TEC-it të Vlor?s me infrastruktur?n e gazit, si dhe zyrtarizimin e nj? pike dal?se shtes? t? gazit n? territorin e Shqip?ris?.

Përfaqësuesit e TAP vlerësuan progresin e proçedurave në Shqipëri, si vendi i parë ku do të nisin punimet në pranverën e vitit që vjen, për të përfunduar në vitin 2019.

Shteti zviceran ka akorduar për periudhën 2014-2018 nj? fond prej rreth 9 milion? frangash zvicerane p?r sektorin e energjitik?s, prej t? cilave 6.6 milion? do të shpenzohen p?r manaxhimin e projektit TAP dhe perspektiv?n e tregut t? gazit n? Shqip?ri.

Top Channel