Energjia, përfundon ndërtimi i linjës Erseke-Permet

15/10/2014 00:00

Ka përfunduar punimet dhe është vënë në funksion të plotë linja 110 kV Ersekë-Përmet, me një gjatësi prej 55.7 km. Segmenti është pjesë e lotit të dytë të projektit të financuar nga qeveria gjermane, për zhvillimin e rrjetit 110 kV të Jugut të Shqipërisë.

Ministri i Energjisë, Damian Gjiknuri, thotë se kjo linjë i shërben përmirësimit të furnizimit me energji për të gjithë zonën e Jugut.

“Ky nuk është projekti i vetëm. Mbështet edhe shumë zona që kanë zhvillim turistik dhe që në përspektivë do të kenë investime në turizëm. Do të pasohet me një investim tjetër shumë të rëndësishëm në nënstacionet e Orikumit dhe Himarës, gjë që do të përfundojë infrastrukturën energjitike për gjithë zonën e bregut”, tha Damian Gjiknuri, ministër i Energjisë dhe Industrisë.

“Kjo linjë do të japë një impakt të rëndësishëm në reduktimin e humbjeve. Deri në zonën e Përmetit, ne vijmë me një linjë shumë të gjatë 110 kV dhe të amortizuar, si nga pjesa e Memaliajt, ashtu edhe nga pjesa e Gjirokastrës. Do të thotë se ka një impakt shumë të rëndësishëm edhe në rritjen e rezervës së furnizimit”, tha Engjëll Zeqo, administrator i OST.

Segmente të tjera, pjesë të projektit të njohur si “Unaza e Jugut”, janë ato Babicë-Sarandë, Zemblak-Korçë dhe rehabilitimi i linjave Korçë-Ersekë, Memaliaj-Këlcyrë-Përmet, përfshirë punimet në nënstacionet respektive. Ndërsa loti i parë i projektit parashikon fuqizimin e nënstacionit të Zemblakut, me vlerë 4.5 milionë euro.

Top Channel