Njerëz në të gjithë Botën festuan Vitin e Ri Kinez dhe mirëpritën Vitin e Kalit duke nisur nga dita e premte. Viti i Ri Kinez është festa më e rëndësishme e vendit aziatik dhe njerëzit bëjnë një javë pushim për ta festuar siç duhet.

Këtë vit, festimet në Kinë ishin më modeste pasi autoritetet bënë thirrje për sa më pak fishekzjarre në mënyrë që të mos rëndohet edhe më shumë ndotja e ajrit në Kinë.

Festë ka pasur edhe në vende të tjera të botës si Sidnej, ku u zhvillua një paradë që e panë rreth 100 mijë persona.

Në Nju Jork pjesëmarrja ishte më e vogël. 5 mijë vetë ishin të pranishëm në një paradë në Chinatown me magjistarë, akrobatë dhe dragonj.

Festime ka pasur edhe në Paris, Hagë dhe Londër.

Top Channel