Korçë, shtohen divorcet

07/01/2014 00:00

Divorcet tashmë mund të konsiderohen një tabu e thyer nga shoqëria
shqiptare. Nga viti në vit ajo qe dikur per familjet shqiptare ishte nje
term i papranueshem dhe problemet apo mosmarreveshjet ne cift
fshiheshin tashme ka nderruar kah.

Vit pas viti ne Gjykaten e Korçes shifrat e divorceve jane rritur ndersa problemet ekonomike, emigracioni s’po shkaqe te tjera sociale mbeten motivet kryesore per t’i dhene fund marteses.  

Kjo ka ndikuar edhe ne mardheniet midis çifteve deri ne depozitimin e padive civile ne gjykate per ndarje. Sipas pergjegjesit te  zyres se marredhenieve  me publikun dhe median prane kesaj gjykate, krahasuar me nje vit me pare vihet re nje rritje e kerkese padive me objekt zgjidhjen martesore.                                                               

Ne Gjykaten e Faktit ne Korce, pjesen me te madhe te çeshtjeve civile e zene ato qe kane te bejne me zgjidhjen e martesave, ku kerkese padit me te shumta rregjistrohen nga ana e femrave.

Top Channel