Më pak emigrantë për festa

02/01/2014 00:00

Emigrantët që jetojnë e punojnë në Greqi prej vitesh të mbërritur për të
kaluar festat me familjet flasin për të adhura të pakta, shkurtimin e
vendeve të punës dhe pagesave në Greqi.

Kjo bëri që numri traditcional i personave që kalonin kufirin në hyrje për në Shqipëri të ishte të paktën dy herë më i ulët se vitin e kaluar këtë vit. Emigrantët gjithashtu flasin për pamundësi për të investuar në banesa dhe biznese të reja.

Janë me qindra emigrantët që presin prej muajsh pagat e papaguara ndërsa numri i proceseve gjyqësore që i pretendon këto pagesa është gjithnjë duke u rritur.

Përgjatë vitit 2013 disa qindra qytetarë që punon në Greqi janë kthyer përfundimisht për të jetuar në vendlindje ndërsa pritet që qindra të tjerë të rikthehen këtë vit.

Top Channel