Një aksion kundër kontrabandës në Durrës ka vënë në pranga një inspektor
të Njësisë Antikontrabandë dhe vëllanë e tij, punonjës policie.

Ata akuzohen per kryerjen e vepres penale te kontrabandes se karburanteve dhe sipas burimeve policore shtetasit Shpetim dhe Hasan Danka jane kapur ne flagrance teksa po kryenin kontrabande me nje sasi prej afro 1 mije litra nafte pa akcize te siguruar nga anijet e peshkimit.

Kontrabanda e naftes permes anijeve te peshkimit eshte e njohur masivisht ne qytetin bregdetar te Durresit. Anijet e peshkimit mbushin serbatoret e tyre me karburant ne shtetin fqinj, Itali, me cmime te leverdisshme dhe pa taksa per shkak te lehtesive qe ka industria e peshkimit ne shtetin fqinj dhe kete sasi nafte e tregtojne per te siguruar fitime.

Njekohesisht edhe ligji per akcizat ne Shqiperi, i perditesuar ne maj te vitit te kaluar dhe qe perjashton nga akciza karburantin qe perdoret per furnizimin e anijeve te peshkimit eshte nje tjeter mundesi e perfitimit te padeklaruar nga karburanti me çmim me te lire se ai i tregut ne vend.

Top Channel