Regjistrimi ne fakultet, nis plotësimi i vendeve vakante

26/09/2013 00:00

Në Fakultetet e vendit vijojnë regjistrimet për vitin e ri akademik.
Kandidatët që kanë mbaruar Maturën Shtetërore, nëpërmjet pikëve të
grumbulluara në bazë të rezultateve të tyre gjatë provimeve, si dhe
preferencave kane bere zgjedhjen per degen e deshiruar per studimet e
tyre ne sistemin bachelor.

Te dhena nga burime ne Ministrine e Arsimit dhe Sportit bejne me dije se ne kuotat e miratuara ne fakultetet e Tiranes kane mbetur pa plotesuar rreth 3000 vende. Me percaktimin e afateve do te digjet mundesia e regjistrimit per ata studente qe ndodhen mbi vijen e kuotave te fakultetit perkates te cilet nuk bejne regjistrimin brenda dates 7 tetor, kur edhe fillon viti i ri akademik 2013-2014.

Ketu fillon raundi i dyte i regjistrimeve i cili do t’u jape mundesi per t’u regjistruar atyre studenteve, te cilet ndodhen poshte vijes se kuotes e qe kane me pak pike ne total sesa studentet e tjere. Deri tani ne Universitetet publik te Tiranes jane regjistruar rreth 22 mije studente te rinj. Regjistrimi kete vit solli nje risi, pasi te gjithe kandidatet jane regjistruar online.

Pas kesaj procedure Agjencia Kombetare e Provimeve do te nxjerre per keta kandidate formularin A3 i cili do te sherbeje per regjistrimin e tyre ne degen qe deshirojne. Formulari A3 mund te gjendet ne faqen zyrtare te ministrise se arsimit dhe ne te, jane listuar vendet vakante ne fakultete.

Nepermjet tij cdo kandidat qe do te regjistrohet duhet te paraqitet ne sekretarite e Fakultetit ku deshiron te regjistrohet. Per regjistrimin cdo studente duhet te jete i pajisur me dokumentat e regjistrimit, mandatin e pageses dhe te paraqitet ne sekretarine perkatese.

Top Channel