Diplomati: Zgjedhjet, si në filmat e Tarantino-s

21/06/2013 00:00

Një diplomat perëndimor i krahason zgjedhjet në Shqipëri me filmat e
Quentin Tarantino-s, kur një grusht njerëzish i drejtojnë armët
njëri-tjetrit.

“Edhe në rast se gjysma e asaj që po dëgjojmë është e vërtetë, kjo tregon për mua se ka një fushatë goxha të gjerë për të detyruar njerëzit të votojnë një parti të caktuar,” tha diplomati, cituar nga Reuters. “Natyrisht, kjo është shqetësuese.”

“Procesi i numërimit është dukshëm në mëshirën e të dy palëve,” tha diplomati perëndimor. “Askush nuk mund të pretendojë se sistemi shqiptar garanton votim të lirë dhe të ndershëm. Është një sistem thellësisht i prishur.”

Top Channel