Pelegrinazhi në kishën e Laçit

16/05/2013 00:00

Kisha e njohur e Laçit është kthyer prej shekujsh në një vend
pelegrinazhi. Historia e saj nis që nga viti 316, kur paganët
martirizuan Shën Vlashin, ipeshkvin e Sebastese, qytezës qe mendohet se
ka qene ne ate vend.

E me pas me mbërritjen e franceskaneve u ngrit kisha e Shen Antonit te Lisbones apo Shen Antonit te Padoves qe ne shqip u transformua ne Shen Andou. Ndersa tradita ka ndryshuar dhe legjendat jane perziere me njera-tjetren, fama e kesaj kishe si mrekulliberese ka qendruar shume gjate deri me tani duke bere qe me mijera persona te bejne pelegrinazh ne kete vend pavaresisht perkatesise fetare. Jane 13 jave te pelegrinazhit qe po mbledhin nga gjithe Shqiperia njerez qe kerkojne ndihme.

Cdo të martë në meshat e shenjta bëhet apel për më shumë lutje e besim ne menyre qe vajtja ne kete kishe, te sherbeje si ushqim shpirteror per pelegrinët.

Top Channel