Gramsh, ujëvara e Sotirës pushtohet nga vizitorët

01/05/2012 00:00

Gramshi, ndonëse i harruar nga pjesa dërrmuese e shqiptarëve fsheh në
gjirin e tij bukuri përrallore. Ujëvara e Sotires eshte e rralle ne
llojin e saj dhe ky vend po kthehet ne nje destinacion turistik per ata
qe pelqejne udhetimin ne natyre.

Shoqata te ndryshme qe nxisin sportin dhe turizmin malor kane ndermarre ne kete vend nje udhetim. Mbi 150
persona kane udhetuar ne terrenin e thyer te kesaj zonete mbuluara me pyje, me lugina lumenjsh dhe maja malesh qe gjithmone mbeten te mbuluara nga Debora. Ujvara e Sotirë është një monument natyror që  duhet promovuar pasi është një nga bukuritë më të rralla. Ajo ndodhet rrëze malit të Tomorrit, rreth 60 km larg qytetit të Gramshit. Ujwvara nuk egziston ne asnje harte turistike.

Te rinj nga Tirana dhe Elbasani moren persiper vendosjn e kesaj ujwvare ne listen e destinacioneve turistike.

Udhetimet ne kete zone do te vijojne serish per te bere sa me shume te njohur veçantite natyrore te kesaj zone.

Top Channel