Dibër, fermerët e punojnë tokën me kafshë

30/04/2012 00:00

Çmimet e punimit të tokës por edhe mungesa e mjeteve motorrike ka
detyruar një pjesë të madhe të fermerëve që ende punojnë tokat ta
kryejnë këtë proces në menyrë mesjetare.

Ne fshatin Erebare te Maqellares toka punohet me kuaj. Mke dynim toke kushton 20 mije leke dhe po t’i shtosh ketu edhe çmimet e farerave plehrave dhe proceset e tjera te punes ne bujqesi ne fund prodhimi del me kosto me te larte se çmimet e shitjes.

Mungesa e infrastruktures, mbeshtetjes se fermereve apo te nje tregu qe terheq prodhimet e fermereve vendas, ka sjelle pasoja per prodhuesit vendas. Ata punojne me siperfaqe te kufizuara dhe per te ulur sadopak shpenzimet i jane kthyer metodave primitive qe sjellin rezultat te ulet ne prodhim.

Top Channel