Libia, dikur perla e Afrikës

21/03/2011 19:50

Libia, vendi që është sot në vëmendjen e gjithë botës dhe shënjestër e ushtrive të vendeve aleate perendimore, ka qenë dikur perla e Afrikës.

Pas fitores së paravërisë dhe pas zbulimit të vendburimeve të naftës, tregtia e saj me vendet e Mesdheut lulëzoi dhe ekonomia mori një zhvillim të madh.

Por modeli ekonomik që ndoqi Muammar Gaddafi dhe ambiciet e tij e implikuan Libinë në shumë konflikte dhe e shndërruan në një vend sponsor të terrorizmit.

Top Channel