Irlandë, Brian Couen merr votëbesimin

19/01/2011 03:10

Ashtu sic edhe ishte parashikuar, kryeministri irlandez, Brian Couen ka marrë votëbesimin e partisë së tij, “Fianna Fail”.

Me anë të këtij votimi, Couen siguron pozicionin dhe rolin e tij të liderit në këtë parti në prag të zgjedhjeve që me shumë mundësi mund të mbahen brenda muajit mars.

Gjithësesi, Couen merr kryesimin e kabinetit qeveritar pas largimit të kryeministrit të mëparshëm, për shkak të tërmetit financiar që përfshiu Irlandën. Dublini “shpëtoi” vetëm falë ndërhyrjes së BE-së dhe të FMN-së.

Top Channel