Kohëzgjatja ‘perfekte’ e seksit: 10 minuta

25/06/2010 11:55

Maratonat seksuale bëhen sflitëse, por edhe të mërzitshme. Për një raport të kënaqshëm mjaftojnë 10 minuta, kohëzgjatja ‘perfekte’ për pjesën më të madhe të njerëzve. 

Kështu thuhet në një studim të kryer nga 50 specialistë, anëtarë të Shoqerisë për Sex Therapy and Research, të publikuar në ‘Journal of Sexual Medicine’.

Ekspertët, që dëgjojnë dhe trajtojnë cifte me probleme në shtrat, kanë arritur të kuptojnë se kohëzgjatja normale dhe e pëlqyeshme e marrëdhënies është rreth 10 minuta.

Më saktësisht: Nëse marrëdhënia zgjat nga 3 në shtatë minuta, seksi është i pranueshëm, një ose 2 minuta është shumë pak, ndërsa nëse kalohen 13 minutat raporti zgjat shumë dhe rrezikon të bëhet i mërzitshëm.

Top Channel