Bollano shpallet i pafajshëm

17/06/2010 09:05

Gjykata e Apelit e Vlorës vendosi të shpallë të pafajshëm kryetarin e Bashkisë së Himarës, Vasil Bollano, i akuzuar për veprën penale të shpërdorimit të detyrës.

Ne seancen e zhvilluar ne kete gjykate, trupi gjykues me relator Iliba Bezatin, e ka deklaruar kryebashkiakun himariot te pafajeshem, duke arsyetuar se Bollano nuk provohet te kete konsumuar elemente te vepres penale te shperdorimit te detyres dhe duke rrezuar vendimin e nje viti me pare te Gjykates se Shkalles se Pare, qe e cilesoi ate fajtor.

Ne 21 prill te vitit 2009, kryetari i bashkise se Himares, Vasil Bollano, u denua nga Gjykata e Shkalles se Pare e Vlores me 6 muaj burg dhe 500 mije leke gjobe, per vepren penale te shperdorimit te detyres. Bollano u akuzua se kishte udheruar heqjen e tabelave ne gjuhen shqipe. Keto tabela, ishin vendosur ne kuadrin e nje projekti per zhvillimin e turizmit, i shtrire ne segmentin nga Vlora ne Sarande.

Top Channel