Racizmi bën keq, redukton empatinë dhe kështu edhe kacapitetin për të ndjerë keqardhje dhe për të qenë pjesë e dhimbjes së dikujt, nëse ai i përket një rrace të ndryshme nga ne.

Kështu thuhet në një studim të Universitetit të Bolonjës, publikuar ‘Current Biology’.

Nëse jemi pre e një paragjykimi racor, në mendje formohet një lloj filtri që e bën më të vështirë dhimbjen e tjetrit nëse ka ngjyrë lëkurë të ndryshme nga e jona.

Top Channel