Skleroza, testet e para mbi njeriun

26/05/2010 15:50

Fillon eksperimentimi i parë mbi njeriun i një terapie të bazuar mbi qelizat staminale për kurimin e sklerozës.

Studimi i parë i këtij lloji nis në Itali dhe do të zhvillohet në 20 vende të ndryshme.

Në thelb të tij është përdorimi i qelizave staminale të palcës së shtyllës kurrizore.

Eksperimentimi do të perfshijë 150 paciente nga të gjitha vendet me një sëmundje ende aktive, por jo në fazë të avancuar, në të cilin kurat tradicionale nuk kanë dhënë rezultate.

Top Channel