AKKP: 757 milione leke per pronaret e tokave te zena

20/05/2010 09:20

Per ish-pronaret e tokave te zena nga ndertimet pa leje qeveria u ka vendosur nje fond prej rreth 757 milione lekesh te reja, i krijuar nga ALUIZNI permes procesit te legalizimeve.

Vendimi eshte marre dje nga Keshilli i Ministrave dhe cakton rrugen qe duhet te ndjekin ish-pronaret per ta perfituar fondin.

Behet fjale per shperblimin e pronareve per siperfaqet takuese te pasurive te paluajtshme, prone private, te zena nga ndertimet informale ne qarqet e Tiranes, te Elbasanit, Fierit, Beratit, Shkodres, Gjirokastres, Dibres, Lezhes dhe Durresit.

Jane gjithsej 48 849 m² toke truall, me vlere te pergjithshme 757 664 073 leke, qe jane identifikuar dhe legalizuar nga ALUIZNI.

Nderkaq, Hipoteka duhet te kryeje ndryshimet perkatese ne regjistrat e pasurive te paluajtshme, per kalimin e pasurise se paluajtshme te kompensuar, ne pronesi te shtetit.

Top Channel